Izrada mobilnih aplikacija, mobilne aplikacije za Android i iOS

Izrada mobilnih aplikacija, mobilne aplikacije za Android i iOS

Izrađujemo mobilne aplikacije za najpopularnije platforme - iOS (iPhone i iPad) i Android. Razvijamo native kod, Java ili Kotlin na Androidu i Objective C ili Swift na iOSu, a koristimo i razvojne okoline koje jednu bazu programskog koda mogu izvršavati na više operatinih sustava / platformi, npr. Ionic framework.

Na ovaj način u svakom trenutku možemo osigurati optimalne performanse i cijene razvoja mobilnih aplikacija, ovisno o potrebama određenog projekta.

Najvažniji razlozi za izradu mobilne aplikacije su 100% kompatibilnost sa mobilnim uređajima, pristup svim naprednim funkcijama mobilnih uređaja poput GPSa ili mikrofona, primanje PUSH poruka koje osiguravaju brzu komunikacija sa korisnicima Vaše mobilne aplikacije i mnoge druge.

Prilikom izrade specifikacije mobilne aplikacije svakom klijentu nudimo savjete i prijedloge prema znanjima koja imamo iz uspješno isporučenih projekata koje smo do sada radili.

Velika većina mobilnih aplikacija koje smo isporučili klijentima ima administracijski sustav (CMS) putem kojega se upravlja sadržajem unutar mobilnih aplikacija na uređajima korisnika, te se primaju obavijesti, narudžbe ili poruke. Administracijski sustav kojega koristimo za mobilna aplikacije smo samostalno razvijali godinama i sada je u četvrtoj generaciji. Sustav je jednostavan za korištenje, a osim upravljanja sadržajem u mobilnim aplikacijama istovremeno upravlja i sadržajem na web stranici ili web shopu koja su povezani sa mobilnom aplikacijom. Prilikom isporuke mobilne aplikacije održimo obuku za rad sa administracijskim sustavom, kako bi klijent mogao samostalno upravljati sadržajem unutar mobilne aplikacije. Nakon isporuke dajemo tehničku podršku u radu, pream dogovoru sa naručiteljem.

Za komunikaciju između baze podataka, odnosno administracijskog sučelja putem kojega se upravlja podacima i mobilnih aplikacija na uređajima korisnika se koristi API (Application Programming Interface) koji se sastoji od svih potrebnih funkcija za izmjenu podataka između baze podataka i mobilnih aplikacija na uređajima korisnika.


Proces izrade mobilne aplikacije
Održavanje sastanka sa klijentom
Odluka o izboru razvojnog okruženja, prema potrebama i zahtjevima klijenta
Izrade specifikacije mobilne aplikacije
Izrada grafičkog dizajna mobilne aplikacije
Dorade grafičkog rješenje prema uputama klijenta
Programiranje aplikacije u izabranom razvojnom okruženju
Testiranje i dorade
Puštanje u rad / postavljanje na online dućane (App Store i Google Play)

Vrste mobilnih aplikacija
Nativne mobilne aplikacije - izrađuju se točno za određeni operativni sustav mobilnih uređaja (npr. Android ili iOS). Programski kod napisan za nativnu mobilnu aplikaciju na Android se ne može iskoristiti za aplikaciju koja bi radila na iOSu(Apple uređaji). Npr. mobilna aplikacija za Cammeo Taxi koju smo radili je nativna aplikacija za iOS (Apple uređaje).

Hibridne mobilne aplikacije - izrađuju se u tehnologijama koje dopuštaju isporuku na više operativnih sustava. U početku su takve mobilna aplikacije imale ograničen pristup funkcionalnostima mobilnih uređaja, međutim to se promijenilo razvojem tehnologija koje se koriste i danas je jako teško primjetiti razliku između nativne mobilne aplikacije i hibridne mobilne aplikacije.

Cijena izrade mobilne aplikacije
Jako je teško dati odgovor na pitanje "koliko košta izrada mobilne aplikacije?" bez uvida u sve želje i potrebe naručitelja. Prije izrade ponude potrebno je dobro proučiti sve želje i potrebe i izraditi okvirni plan rada kako bi se procijenili rokovi isporuke mobilne aplikacije nakon početka rada. Najvažniji faktori prilikom određivanja su kompleksnost zahtjeva i broj komponenti koje je potrebno napraviti. Svakom naručitelju dajemo savjet da pripremi što više materijala, teksta, slika, skica, bilo čega, što će nam dati jasniju sliku o količini posla koja je pred nama. Ukoliko želite preciznu ponudu sa cijenom i rokovima, mi trebamo znati kakvu točno mobilnu aplikaciju želite.

Pošaljite nam e-mail na upiti@prolink.hr
Nazovite nas na + 385 91 61 61 811