Izrada web shopa, od osnovnih do naprednih web shopova

Izrada web shopa, od osnovnih do naprednih web shopova

Izrada web shopa je jedno od najpovoljnijih ulaganja u pokretanje ili širenje poslovanja. Financijski ulog u web shop je relativno malen u odnosu na cijene najma prodavaonica, a mogućnost prodaje 24 sata na dan, 7 dana u tjednu i sa bilo koje lokacije daleko nadilazi mogućnost klasične trgovine. Svakom projektu izrade web shopa pristupamo individualno i stavljamo veliki naglasak na potrebe klijenta. Prvi korak je da definiramo sve potrebe i moguće posebne module kako bi isporučeni web shop u potpunosti odgovarao svim poslovnim potrebama klijenta.

Web shopovi koje isporučujemo podržavaju sve Payment gateway sustave u Hrvatskoj, kao i druge oblike plaćanja, npr. PayPal i slične servise, te plaćanje virmanom i pouzećem. Svaka narudžba se posebno prati i uvijek je moguće dobiti potrebne podatke o poslovanju web shopa, realiziranim transakcijama i ostalim bitnim parametrima.

Usluga "izrada web shopa" uključuje administracijsko sučelje (CMS) kojega samostalno razvijamo od početka poslovanje i koje je sada u četvrtoj generaciji. Sučelje je jednostavno za korištenje, nema nepotrebnih modula i olakšava poslovne procese. Svako administracijsko sučelje web shopa se prilagođava klijentu i njegovim potrebama. Osim upravljanja sa webshopom, ova generacija web sučelja omogućava upravljanje sadržajem i u mobilnim aplikacijama putem API-ja (Application Programming Interface).

Osim administracijskog dijela usluga "izrada web shopa" uključuje i dizajn i programiranje frontenda , odnosno dijela web shopa kojega vide Vaši kupci i na kojem biraju proizvode, dodaju ih u košaricu i plaćaju.

Prikaz web shopa na mobilnim uređajima
Danas veliki postotak posjetitelja svakog web shopa pristupa sa moblinih uređaja, pametnih telefona ili tableta. Zbog toga je potrebno izraditi web shop koji se prilagođava tim uređajima i njihovim ekranima i to se zove responzivni dizajn ili responsive design. Za izradu web shopa koji se bez problema prilagođava svim vrstama uređaja i svim rezolucijama ekrana koristimo Bootstrap, responzivni sustav rasporeda elemenata web shopa koji prvo gleda mobilne uređaje (mobile first). Pomoću njega osiguravamo da svaki web shop kojeg isporučimo bez problema radi na svim vrstama uređaja i na svim rezolucijama ekrana.

Povećanje prodaje putem webshopa
Webshop omogućava širenje mreže kupaca i puno veću dostupnost što donosi pocećanje prodaje. Na webshopu, gdje kupac ne posjećuju fizičku trgovinu, potrebno je maksimalno olakšati proces kupovine, ne dodavati nepotrebne korake i osigurati brzo učitavanje stranica. Sve veći broj kupaca pristupa internetu putem mobilnih uređaja, tako da posebnu pozornost treba obratiti da se web shop dobro prikazuje na mobilnim uređajima i da je stranica responzivna (prilagođava se vrsti uređaja sa kojega se pritupa). Svi ti koraci povećavaju zadovoljstvo kupava na webshopu i time povećavaju prodaju.

Proces izrade web shopa

    Održavanje sastanka sa klijentom
    Definiranje poslovnih potreba klijenta i potrebnih modula web shopa
    Izrada prijedloga dizajna web shopa prema uputama dobivenim na sastanku i daljnje dorade
    Izrada osnovnog HTML/CSS predloška i ostalih stranica
    Postavljanje predloška na testni server
    Programiranje backenda (CMS)
    Programiranje frontenda
    Povezivanje sa payment gateway sustavom prema izboru klijenta.
    Testiranje i dorade
    Puštanje u rad / postavljanje na web hosting paket klijenta

Postojeće funkcionalnosti web shopova
Naši web shopovi podržavaju sve potrebne funkcionalnosti, a na zahtjev klijenta je moguće to proširiti i sa dodatnim funkcionalnostima, prema potrebi. Uz sve vrste naplate (kartice, PayPal, virman, pouzeće i ostalo), određivanje statusa narudžbe, praćenje narudžbi prednost je i jednostavno i lagano uređivanje podataka, te mnogi moduli koje imamo već razvijene.


    Neograničen broj proizvoda
    Neograničen broj grupa i podgrupa proizvoda sa upravljanjem grupama krou CMS
    Galerija slika svakog proizvoda
    Određivanje akcijskih proizvoda
    Recenzije proizvoda za prijavljene korisnike
    Korisnički računi
    Napredna košarica
    "Brza kupovina" za prijavljene korisnike
    Napredno pretraživanje sa auto-complete funkcijom
    Osnovni tekstovi (o nama, lokacija, kontakti, uvjeti korištenja)
    Neograničen broj novosti
    Newsletter
    Anketa
    Bodovanje korisnika za akcije u web shopu
    Spajanje na sve payment gateway sustave
    Ostali oblici plaćanja (virman, pouzeće i slično)
    Spajanje na društvene mreže
    Priprema za SEO (izmjena svih bitnih tagova kroz sustav)
    CMS prilagođen za više jezika
    CMS prilagođen za više valuta
    Integrirana fiskalizacija
    i još mnogo toga .....

Moduli i funkcionalnost web shopa po narudžbi
Uz već navedene mogućnosti web shopova u našoj ponudi, neki od njih imaju i posebno razvijene module rađene prema specifičnim potrebama klijenata i sa vrlo specijaliziranom namjenom. Takvi moduli uključuju povezivanje web shopa sa backend programima, npr. za stanje zaliha, povezivanje na izvore podataka (XML, web servisi, direktno na bazu podataka), Business Intelligence module i slično.

Webshop za maloprodaju
Webshop za maloprodaju prvenstveno služi privlačenju pojedinačnih kupaca i njima olakšava kupovinu. Potrebno je spojiti webshop na skladište, kako se ne bi desilo da potencijalni kupce naruče robu koje nema, te integrirati sustave naplate i dostave.

Webshop za veleprodaju
B2B webshop (webshop za veleprodaju) osim svih funkcionalnosti koje ima i webshop za malorpodaju ima i veći broj dodatnih modula kojima se veleprodajnim kupcima komuniciraju popusti na količini i vjernost. Moguće je definirati posebne cijene za svakog partnera, odrediti popuste i druge elemente poslovne politike bitne za veleprodajne kupce.

Tehnička podrška i obuka za rad sa web shopom
Nakon isporuke Vašeg novog web shopa na server po Vašoj želji, osiguravamo online obuku za rad sa sustavom za upravljanje podacima (CMS), te dajemo tehničku podršku u radu web shopa. Probleme riješavamo brzo, a prijavu bilo kakvog problema sa web shopom možete napraviti putem telefona ili e-maila.

Cijena izrade web shopa
Jako je teško dati odgovor na pitanje "koliko košta izrada web shopa?" bez informacija o potrebama naručitelja. Svaki web shop je drugačiji i prema tome je drugačije i količina posla da se web shop napravi. Pisanje specifikacije je uvijek lakše kada naručitelj pošalje što je moguće više materijala, bilo da se radi o tekstovima, slikama, skicama ili da održimo nekoliko sastanaka. Cijena izrade web shopa najviše ovisi o količini posla da se web shop napravi. Svakom klijentu pomažemo sa savjetima i iskustvom koje smo stekli godinama.

Smještaj web shopa na internet - web hosting
Za sve naše klijente osigurali smo povoljne pakete web hostinga kod partnerske tvrtke. Više o toj usluzi možete saznati na stranici sa našom ponudom web hostinga. Paket web hostinga koji nudimo sadrži besplatan SSL certifikat.

Pošaljite nam e-mail na upiti@prolink.hr
Nazovite nas na + 385 91 61 61 811