Touchscreen aplikacije, izrada aplikacija za touch uređaje

Touchscreen aplikacije, izrada aplikacija za touch uređaje

Touchscreen aplikacije se koriste na touchscreen uređajima kako bi olakšale prikaz informacija. Interaktivne su i korisniku prikazuju željene informacije na jasan i pregledan način.

Jedna od čestih upotreba touchscreen aplikacija je na sajmovima, gdje je zbog velikog broj posjetitelja koji traže informacije o izlagatelju potrebno postaviti interaktivne info pultove.

Touchscreen aplikacije obično isporučujemo na Android ili Windows platformi, ovisno prema potrebama svakog projekta. Operativni sustav se određuje i prema touchscreen uređaju kojega naručitelj nabavlja za prikaz aplikacije.

Moguće je napraviti i sustav za upravljanje sadržajem u aplikacijama koji putem interneta osvježava sadržaj na svim uređajima koji su povezani sa centralnom bazom podataka. Sustav se postavlja na internet domenu u vlasništvu naručitelja i zaštićen je korisničkim imenom i lozinkom. Putem APIja (Application Programming Interface) sustav komunicira sa aplikacijama instaliranim na touchscreen uređaje i prema zadanim postavkama osvježava sadržaj. Sadržaj može biti tekst, slike ili video, a za redovite osvježavanje potrebno je da uređaj ima stalnu vezu na internet.

Osim osvježavanja sadržaja, moguće je pripremiti i sustav analitike koji šalje podatke o korištenju apliakcije u centralnu bazu podataka i priprema izvještaje za naručitelja.

Izrada touchscreen aplikacije uključuje nekoliko koraka i procesa kako bi se osiguralo kvalitetno i funkcionalno rješenje. Evo pregleda procesa izrade touchscreen aplikacije:

    Održavanje sastanka sa klijentom: Prvi korak je održavanje sastanka sa klijentom kako biste razumjeli njihove potrebe, zahtjeve i ciljeve. Ovo je vrijeme za postavljanje pitanja, prikupljanje informacija i jasno definiranje projekta.

    Izbor razvojnog okruženja: Na temelju potreba i zahtjeva klijenta, odabire se odgovarajuće razvojno okruženje. To može biti Android ili Windows platforma, ovisno o preferencijama i ciljnoj publici.

    Grafički dizajn: Nakon što su zahtjevi definirani, pristupa se izradi grafičkog dizajna touchscreen aplikacije. Ovdje se stvara vizualni koncept koji odražava korporativni identitet klijenta i osigurava intuitivan i privlačan korisnički doživljaj.

    Dorade grafičkog rješenja: Grafičko rješenje može zahtijevati neke dorade i prilagodbe prema uputama klijenta. Ovdje se uzimaju u obzir povratne informacije i sugestije kako bi se postigao željeni rezultat.

    Programiranje: Nakon odobrenja grafičkog dizajna, pristupa se programiranju touchscreen aplikacije u odabranom razvojnom okruženju. Ovdje se koriste relevantni programski jezici, alati i tehnologije kako bi se stvorila funkcionalna aplikacija.

    Testiranje i dorade: Nakon završetka programiranja, aplikacija se podvrgava testiranju kako bi se otkrile i ispravile eventualne pogreške ili nedostaci. Ovdje se provjerava funkcionalnost, performanse, sigurnost i kompatibilnost s različitim uređajima.

    Isporuka: Kada je aplikacija testirana i spremna za upotrebu, slijedi isporuka klijentu. Aplikacija se implementira na touchscreen uređaje i osigurava pravilan prikaz i funkcionalnost.

Cijena izrade touchscreen aplikacije ovisi o različitim faktorima kao što su:

    Opseg i složenost funkcionalnosti: Više funkcionalnosti i složenijih zahtjeva zahtijeva više vremena i resursa za razvoj.

    Dizajn korisničkog sučelja: Napredniji i atraktivniji dizajn može utjecati na cijenu.

    Integracije s drugim sustavima: Ako je potrebna integracija s drugim sustavima poput baza podataka, plaćanja ili analitike, to može utjecati na cijenu.
    
    Vrijeme potrebno za razvoj: Veći projekt ili kraći rokovi isporuke mogu utjecati na cijenu.

Najbolje je konzultirati naš tim stručnjaka kako biste dobili preciznu procjenu cijene izrade touchscreen aplikacije za unos, pretragu i ispis ugovora o najmu vozila. Oni će analizirati vaše specifične zahtjeve i pružiti vam detaljniju procjenu nakon konzultacija.

Pošaljite nam e-mail na upiti@prolink.hr
Nazovite nas na + 385 91 61 61 811